ΛΗΜΝΟΣ

. Posted in Βόρειο Αιγαίο

ΧΑΡΤΗΣ

Map_Limnos

ΓΕΝΙΚΑ:

Η Λήμνος σύμφωνα με τον μύθο ήταν το νησί του 'Hφαιστου και ο κυρίως τόπος λατρείας του. Οι δαντελωτές ακτές με τα κρυστάλλινα νερά, οι απλωτές πεδιάδες, αλλά και τα ηφαιστειακά τοπία που ξεπροβάλλουν ξαφνικά, αλλεπάλληλες αλλαγές τοπίου, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη του νησιού. Η Λήμνος, είναι γνωστή για τους αρχαιολογικούς της χώρους, τα πολλά ιστορικά της μνημεία, αλλά και για τις πολλές της παραλίες.

Η Πολιόχνη, ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός του Αιγαίου, τα ιερά που τελούνταν τα Καβείρια μυστήρια, η πόλη Ηφαίστεια, τα βυζαντινά οχυρά, είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που μπορούμε να θαυμάσουμε στο νησί.Η Μύρινα, πρωτεύουσα και λιμάνι βρίσκεται στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη, με το βυζαντινό της κάστρο να δεσπόζει στη κορυφή ενός βράχου. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι της, με τα παλιά κεραμόσκεπα σπίτια, απλώνονται γλυκά γύρω από το λιμάνι.Ο Μούδρος, με τον ιστορικό και απάνεμο όρμο του, ήταν η παλιά πρωτεύουσα του νησιού και φιλοξένησε το στόλο μας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.Το Κοντοπούλι, κτισμένο σε κάμπο με σιτηρά, βρίσκεται κοντά σε δύο γραφικές λίμνες που αποτελούν σημαντικούς βιότοπους για το νησί.Ο Κορνός, από τα ωραιότερα χωριά της Λήμνου, γνωστός για τη μοναδικότητα της γεύσης των γλυκών του, συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τα νεοκλασικά αρχοντικά.

Όμορφες ψαροταβέρνες, φρέσκο ψάρι και καλό κρασί βρίσκει ο επισκέπτης στη Πλάκα με το μεγάλο λιμάνι και τις τράτες. Ο Ρωμαϊκός Γιαλός, τα Ρηχά Νερά, η Αυλώνα, ο Θάνος, η Αγιά Σωτήρα, το Κολοκύθι, ο Κοσκινάς, ο Εβγάτης είναι από τις ωραιότερες παραλίες που έχει το νησί. Το νησί προσφέρεται για ήσυχες διακοπές, ψάρεμα και ρομαντικές βόλτες στο κάστρο της Μύρινας.


ΠΑΡΑΛΙΕΣ-ΑΞΟΘΕΑΤΑ:

Η μεγάλη αμμουδιά του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται 6 χλμ βόρεια της Μύρινας, κοντά στο παραδοσιακό χωριό Κάσπακας. Περιβάλλεται από μεγάλα ηφαιστειακά βράχια και έχει απαλή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Μια ωραία ταβέρνα βρίσκεται στην παραλία, που σερβίρει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.


AG.IOANNISaulona


Η παρθένα παραλία Αυλώνα βρίσκεται 1 χλμ βόρεια της Μύρινας. Είναι μια όμορφη, μη οργανωμένη αμμουδερή παραλία με διάφανα νερά. Στο νότιο άκρο της παραλίας βρίσκεται ένα πολυτελές παραθεριστικό σύμπλεγμα.
Η παραλία αυτή βρίσκεται σε έναν όρμο, στη νότια ακτή της Λήμνου, μερικά χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Κατάλακκος. Η ωραία παραλία έχει τους μεγαλύτερους αμμόλοφους στην Ελλάδα και κρυστάλλινα νερά.

kerosGOMATI

Η παραλία Κέρος βρίσκεται σε έναν κόλπο, στην ανατολική ακτή της Λήμνου, δύο χιλιόμετρα από το χωριό Καλλιόπη. Το όμορφο μέρος συνθέτουν η απαλή αμμουδιά και τα πεύκα που κατεβαίνουν ως τα κρυστάλλινα νερά.
Αυτή η παραλία βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Λήμνου, Μύρινα. Είναι μια μεγάλη αμμουδιά με εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ, μπαρ, ταβέρνες και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις.

thanosROMAIKOS YALOS

Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Λήμνου. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Θάνος, 4 χλμ νοτιοανατολικά της Μύρινας. Παράξενοι βραχώδεις σχηματισμοί περιβάλλουν τη μεγάλη αμμουδιά με τα γαλανά, κρυστάλλινα νερά.
Από τις ομορφότερες αμμουδιές -πολύ κοντά στην πόλη- που συγκεντρώνει και τον περισσότερο κόσμο. Η περιοχή αναπτύσσεται τουριστικά ολοένα και περισσότερο. Απόλαυσε οικογενειακώς την παραλία με τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες, τα μπιτάτα μπαρ και τα θαλάσσια σπορ στα beach bar «Αμορόσο» και «Τρόχειλας».

rhxa neraplatu

Αυτή η παραλία βρίσκεται κοντά στην παραλία Ρωμαίικος Γιαλός, στην Μύρινα. Είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Λήμνου και παρέχει εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ.

Πώς θα πάτε:

Στην Λήμνο θα φτάσετε:

Με αεροπλάνο
Από Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες:
Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" 210-3530000
Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" 2310-368311
Αεροδρόμιο Λήμνου 22540 - 92700
Το αεροδρόμιο της Λήμνου "Ήφαιστος" απέχει από τη Μύρινα 20 χλμ.

Με πλοίο
Από Πειραιά, Λαύριο, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Καβάλα
Πληροφορίες:
Λιμεναρχείο Πειραιά: 210-4147800
Λιμεναρχείο Καβάλας 2510 - 223716
Λιμεναρχείο Λαυρίου 22920- 25249
Λιμεναρχείο Βόλου 24210- 28888
Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης 2310-531505
Λιμεναρχείο Λήμνου 22540 - 22225

Από τη Λήμνο για άλλους προορισμούς:

Με αεροπλάνο: Για Ελευθέριος Βενιζέλος, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Σάμο, Χίο και Ρόδο.
Τηλέφωνα:
ΟΑ Λήμνου 22540-22078,
Αεροδρόμιο Λήμνου 22540-92701.

Με πλοίο: Δρομολόγια για Πειραιά, Λαύριο, Βόλο, Θεσσαλονίκη Καβάλα, Αγ. Ευστράτιο, Ικαρία, Φούρνους, Λέσβο (Μυτιλήνη και Σιγρι), Σάμο, Χίο, Ψαρά, Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη, Νάξο και Πάρο.
Τηλέφωνο: Λιμεναρχείο Μύρινας 22540-22225.


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Τηλ. Κωδικός : 22540
Αστυνομικός Σταθμός : 71201
Ιατρείο : 71257
Λιμενικός Σταθμός : 71240